LEERWERKBAAN
NIEUWS

Lees hier de laatste College Update!

Techniekcentrum Brainport speciaal voor technische vmbo’ers uit de Peel

- VRIJDAG 09 FEBRUARI 2018

ROC Ter AA, Brainport Industries College en elf maakbedrijven in de Peel starten met het Techniekcentrum Brainport in Deurne. 

Daar kunnen jongeren uit de Peel hun mbo-techniekopleiding volgen. De partners zetten deze opleiding neer als de voorkeursroute voor technische bbl’ers uit de Peel. De studenten werken drie dagen bij een van de deelnemende bedrijven en volgen twee dagen per week theorie- en praktijkles in Techniekcentrum Brainport. Het is een alternatief voor een bbl-traject met vier dagen werken en één dag opleiding. De kwaliteit van de opleiding is zodanig dat ze straks zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. Richting studenten bieden de partners daarom de zekerheid van werk bij een maakbedrijf in de Brainport. Meedoen met het Techniekcentrum Brainport betekent voor bedrijven meedoen met de ontwikkeling van het onderwijs. De gemeente Deurne levert een financiële bijdrage. De komende maanden bepalen ROC Ter AA en de elf maakbedrijven welke bbl-opleidingen in metaalbewerken, constructie, mechatronica en onderhoudstechniek via Techniekcentrum Brainport worden aangeboden. De eerste studenten worden vanaf september 2018 in Deurne verwacht.

BBL Banenmarkt Techniek en Logistiek 19 februari

Geïnteresseerde leerlingen uit 4 vmbo kunnen tijdens de BBL Banenmarkt van ROC Ter AA kennismaken met het Techniekcentrum Brainport. Op de Banenmarkt staan behalve de bedrijven van Techniekcentrum Brainport nog ruim vijftig technische en logistieke bedrijven die leerlingen graag een leerwerkplaats aanbieden en afgestudeerden een baan. De Banenmarkt vindt plaats op 19 februari a.s. van 15.00 tot 17.00 uur bij ROC Ter AA aan de Keizerin Marialaan 2 in Helmond.


NIEUWS

Prodrive Technologies wint de William Pijnenburg Award 2018!

Film over onze BIC Boys | Vakkanjer Navigator

Techniekopleiding Deurne richt zich sterk op de praktijk!

Vakkanjers BIC Boys pakken de publieksprijs!

Evenementenkalender

Deelnemende bedrijven

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483