LEERWERKBAAN
NIEUWS

Lees hier de laatste College Update!

Cursus- en opleidingsaanbod

Wil jij docent worden en jouw kennis overbrengen op de volgende generatie? Dan ondersteunen we jou daar graag bij. Brainport Industries College helpt vakmensen bij het opdoen van de vaardigheden die nodig zijn om voor de klas te staan. Help jij straks jonge mensen om net zo’n vakman of –vrouw te worden als jij?

De volgende cursussen en opleidingen zijn beschikbaar:

Leraar Technisch Beroepsonderwijs, Fontys (deeltijd)

Na het volgen van deze deeltijdopleiding kun je direct aan de slag als tweedegraads leraar in het vmbo en het mbo. Na het behalen van je diploma mag je de graad Bachelor of Education voeren. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om zelfstandig onderwijs te verzorgen en een variatie van werkvormen te hanteren. Je kunt je carrière ook vervolgen door verder te gaan met een masteropleiding.

> Lees meer over deze opleiding

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs, Fontys (2 jaar)

Met dit programma doe je al lerend en werkend technische, pedagogische én didactische kennis op. Zo leer je in het onderwijskundige deel les te geven en leerlingen te begeleiden. Ook krijg je in een breed spectrum les over het vak. Er wordt competentiegericht gewerkt. Dat houdt in dat je praktisch en praktijkgericht aan de slag gaat met beroepsproducten. Voorbeelden zijn het ontwikkelen van een lessenserie of het doen van onderzoek naar methodieken voor onderwijs.

> Lees meer over deze opleiding

Instructeur (v)mbo, Fontys (1 jaar)
In deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je de instructeurs-competenties die voor het (v)mbo-onderwijs nodig zijn. Dit doe je door te werken in de onderwijspraktijk, het maken van onderwijsproducten en het uitvoeren van studieopdrachten.

> Lees meer over deze opleiding

Cursus Praktijkopleider Praktijkleren, Kenteq (3 dagen)
Aan de slag als praktijkopleider maar nog geen ervaring? Dan is de cursus Praktijkopleider Praktijkleren de juiste cursus voor jou. Je leert de beroepspraktijkvorming (BPV) van jouw leerling te organiseren, een opleidingsplan te maken en de contacten met de school te onderhouden. Je doet de vereiste kennis op en ontwikkelt vaardigheden om leerling goed te begeleiden en te beoordelen.

> Lees meer over deze opleiding

Cursus Werkplekbegeleider Praktijkleren, Kenteq (2 dagen)
Begeleidt u leerlingen op de werkvloer of bent het het van plan? Dan is de cursus Werkplekbegeleider Praktijkleren de juiste voor u. Als werkplekbegeleider bepaalt u samen met de praktijkopleider en leerling de leeractiviteiten voor het praktijkdeel van hun beroepsopleiding. U informeert hen over de voortgang van het leerproces. In deze cursus leert u hoe u het beste uitleg en instructies kunt geven, een begeleidingsgesprek voert en een leerling beoordeelt.

> Lees meer over deze opleiding

    Fonty's PTH                                             Kenteq

Deelnemende bedrijven

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483