Ga eens op bezoek bij een technisch bedrijf in de regio

De vraag naar technisch personeel is nog altijd groter dan het aanbod. Ben jij (vak)docent? Dan speel jij een grote rol bij het oplossen van die uitdaging. Want een carrière in de techniek begint op school, bij gepassioneerde docenten die weten wat er speelt en veel kunnen vertellen over het werken in de techniek. Maar het kan ook beginnen bij een bezoek met jouw klas aan een interessant technisch bedrijf. En dat is precies waar Brainport Industries College je bij kan helpen. 

Brainport Industries College beschikt door haar leden over een groot netwerk van technische bedrijven in allerlei branches. Onze partners lopen uiteen van eindfabrikanten als DAF en Vanderlande tot grote en kleine toeleveranciers in de regio. Al deze organisaties zetten met plezier hun deuren open voor klassen die zich op techniek willen oriënteren. Wil jij met jouw klas een bezoek brengen aan een technisch bedrijf? Dan helpen wij jou graag bij het organiseren van zo’n excursie. We zorgen bovendien voor een interessante lesbrief die je helpt om het bedrijfsbezoek nog meer context te geven.

Behalve excursies kunnen we je ook helpen bij het organiseren van andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan een gastles in jouw klas of aan een deelname aan een van onze Tech Events.

> Meer informatie over techniek-oriëntatie

Maar misschien vind je het zelf ook belangrijk om op gezette tijden bij een technisch bedrijf binnen te kijken om jouw eigen kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook daar kunnen wij je bij helpen. Brainport Industries College verzorgt regelmatig stages voor docenten die hun kennis up-to-date willen houden.

> Meer informatie over docentstages

Wil jij jouw leerlingen goed laten oriënteren op de verschillende technieken in de maakindustrie dan is er Craft als digitaal leermiddel. Een moderne manier van leren.
Verantwoord en op onderwijskundige basis ontwikkeld door Kenteq en de TU Delft. Leerlingen motiveren, inspireren en bewust een keuze laten maken in de techniek, dat kan met Craft.
Kijk hier of Craft een methode is voor jouw leerlingen met interesse voor de techniek.

Met Craft is het mogelijk om de Ballcar virtueel te monteren, bekijk hier de mogelijkheden. 

> Meer informatie over Craft

 

 

NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483