Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven reikt Champions Award uit aan jeugdteam Frencken’s Future.

- DINSDAG 19 DECEMBER 2017


Van de 40 deelnemende teams werd jeugdteam Frencken’s Future in alle categorieën eerste en verdiende daarmee de felbegeerde Champions Award tijdens de regiofinale FIRST® LEGO® League in de regio Eindhoven.

Fontys Hogescholen in Eindhoven was deze keer voor de  10e keer gastheer voor de FIRST® LEGO® League regiofinales. 

 

Het team Frencken’s Future bestaat uit vijf enthousiaste jongens; Mick, Noah, Bas, Simon en Deniz. Zij zijn kinderen van personeelsleden van Frencken Mechatronics uit Eindhoven dat techniek promoten, bij met name de jeugd, hoog in het vaandel heeft staan.

Het FIRST® LEGO® League kent drie onderwerpen; project, robot en core values. De bedoeling van het project is dat de kinderen onderzoek doen naar een probleem en daar een orginele oplossing voor bedenken.

Het algemeen thema dit jaar is ‘Hydro Dynamics’ . Een thema waar je van alles leert over water. Frencken’s Future’s projectonderzoek ging over de water- en olievervuiling in de Nigerdelta. Met hulp van een Nigeria expert en olie expert hebben ze een zeer innovatieve oplossing bedacht om de rivieren schoner te maken. Zo maakten ze gebruiken van eb en vloed in de rivieren om de vervuiling af te romen en werd dit mengsel vervolgens in een ketel verhit en werd het water middels verdamping van de olie gescheiden. De restolie werd weer gebruikt als brandstof voor het verwarmingsproces waardoor een efficiënt en autonoom systeem ontstond. Dit werd middels een leuk toneelstuk aan de jury uitgelegd.

Met de LEGO® robot, gemaakt door het team, werden wedstrijden gereden op de wedstrijd tafel. De bedoeling is om binnen 2,5 minuut zo veel mogelijk punten te behalen door zo veel mogelijk missies met de robot uit te voeren. Frencken’s Future’s robot heeft een intelligent kleurendetectie systeem waardoor de verschillende missies automatisch met het juiste programma werden doorlopen. Lego kleurenblokjes zijn verwerkt in de opzetstukken die bij de missies horen. Op deze manier werd er tijd gespaard bij het wisselen tussen de missies en was er minder kans dat er per ongeluk een verkeerde missie werd gestart.

Bij de core values gaat het om teamwork en het delen met anderen. De jongens hebben een teamopdracht uitgevoerd en met enthousiasme verteld over hun ervaringen en de manier waarop zij met andere team hebben samengewerkt. Belangrijk daarbij is dat er op een sportieve manier met elkaar wordt omgegaan en dat er van elkaar wordt geleerd. Je ziet dat de jongens inmiddels dikke vrienden zijn geworden en dat ze samen veel plezier hebben en elkaars kwaliteiten inzetten en waarderen.

De overwinning betekent tevens dat Frencken’s Future door gaat naar de Benelux finale op 3 februari 2018 in Leeuwarden waar ze de strijd zullen aangaan met de beste teams uit Nederland en België.


NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

BI College doet mee aan Sterk Techniek Onderwijs in De Kempen

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483