Werkend leren in de Brainportregio: Grijp je kans!!

- MAANDAG 23 APRIL 2018

“Welk beroep past bij me? Waar kan ik mijn opleiding starten? Wat is beter: Werkend leren of een voltijd opleiding op een school?” 

Allemaal vragen die een oriënterende schoolverlater van 16 tot 18 jaar zich zomaar zou kunnen stellen. Er zijn legio voorlichtingsavonden bij scholen, je kunt verschillende Tech Events van BI College bezoeken, je loopt stage tijdens je vooropleiding en er zijn genoeg bedrijven die op zaterdag en in de vakanties extra handjes kunnen gebruiken.  Dit zijn goede oriëntatiemomenten die je helpen bij het maken van de juiste beroepskeuze.

Kansrijke beroepen
In elke branche gaan ontwikkelingen snel en worden nauwkeurigheid, zelfstandigheid, leergierigheid, samenwerken en omgang met computersystemen steeds belangrijker. Daar waar voorheen de machine de spierkracht van de mens vergrootte gaat het tegenwoordig steeds meer om gezamenlijke intelligentie. De vakman moet in staat zijn om samen met zijn gereedschap of machine mooie en nauwkeurige producten te maken. En deze producten weer samen met andere producten samen te stellen en te monteren tot een werkend geheel.

In de Brainportregio wordt steeds meer gewerkt in een zogenaamde ‘cleanroom- omgeving; een werkomgeving waarin de machines en producten zeer schoon zijn. Beroepen als verspaner, plaatwerker en las- en constructiewerker zijn in de metaalindustrie dé kansrijke beroepen van dit moment. Bedrijven zijn op zoek naar jonge leerlingen. Zij investeren in de jeugd en leiden ze op tot volwaardig vakman/vakvrouw via de traditionele route van werkend leren maar met moderne machines en besturingen in een schone omgeving. Na het plaatsen en in bedrijfstellen van de verschillende producten begint de periode van gebruiken en onderhouden door operators en onderhoudsmonteurs in allerlei richtingen  De genoemde vijf beroepen zijn kansrijk en bieden een goede start in de Brainportregio.

Vacatures in de werkend leren route
De Brainportbedrijven hebben zich verenigd en gezamenlijk werven zij jongeren om hen een goede leerwerkplek te bieden in een kansrijk beroep. Voor schooljaar 2018-2019 hebben de 50 Brainportbedrijven die aangesloten zijn bij het BI College maar liefst 170 vacatures in de werkend leren route (bbl).

Interesse in een opleiding in de techniek, meld je aan!


NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

BI College doet mee aan Sterk Techniek Onderwijs in De Kempen

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483