Wat is Brainport Industries College?

Denk eens aan de spullen die je iedere dag gebruikt. Van je smartphone tot je brommer, van je laptop tot je tv. Al die complexe apparaten zijn gebouwd door mensen. Mensen die het leuk vinden om dingen te maken. Veel van deze techniek wordt in jouw omgeving gemaakt. De bedrijven die deze apparaten maken, of onderdelen bouwen, hebben voortdurend behoefte aan mensen die van techniek iets moois maken.

Vind jij het ook leuk om dingen te maken? Dan is Brainport Industries College (BI College) er voor jou. Via Brainport Industries College maak je kennis met het werk in de techniek. We organiseren bijvoorbeeld Tech Events, gastlessen en excursies. Hiervoor werken we intensief samen met de vmbo en technasia scholen uit de regio. 

Daarnaast verzorgen we samen met mbo's en bedrijven in de regio een unieke bbl opleiding die leren en werken combineert. Dan hebben we het met name over opleidingen in de metaaltechniek zoals plaatwerken, verspanen, constructiewerken, lassen en mechatronica. Maar ook voor andere opleidingen zoals logistiek medewerker, onderhoudsmonteur en procesoperator kunnen wij jou helpen bij het vinden van een bbl leerwerkplek. 
Je leert een vak. Je doet ervaring op. En je verdient een salaris omdat je meteen aan de slag gaat.

Maar we zijn er niet alleen voor leerlingen die nog op school zitten. We zijn er ook voor mensen die net hun opleiding afgerond hebben en de volgende stap willen zetten. En we zijn er voor volwassenen die al aan het werk zijn en nog beter in hun vak willen worden. We zijn er voor zij-instromers met technische affiniteit die een boeiende baan willen in de techniek. En we zijn er voor docenten en bedrijven.

Kortom, we zijn er voor eenieder die iets wil maken in de techniek! Op deze site maak je kennis met de mogelijkheden van Brainport Industries College. Vertel het maar. Wat kunnen wij voor jou doen?

Michiel de Ruyter -  Manager Brainport Industries College   
M.deRuyter@brainportindustriescollege.nl 

Brennie Kos - projectleider/secretariaat                  
b.kos@brainportindustriescollege.nl
telefoon: 06 - 51 88 34 83

 

 

EVENEMENTEN

Toon meer

NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

BI College doet mee aan Sterk Techniek Onderwijs in De Kempen

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483