Cursus- en opleidingsaanbod

Wil jij docent worden en jouw kennis overbrengen op de volgende generatie? Dan ondersteunen we jou daar graag bij. Brainport Industries College helpt vakmensen bij het opdoen van de vaardigheden die nodig zijn om voor de klas te staan. Help jij straks jonge mensen om net zo’n vakman of –vrouw te worden als jij?

De volgende cursussen en opleidingen zijn beschikbaar:

Leraar Technisch Beroepsonderwijs, Fontys (deeltijd)

Na het volgen van deze deeltijdopleiding kun je direct aan de slag als tweedegraads leraar in het vmbo en het mbo. Na het behalen van je diploma mag je de graad Bachelor of Education voeren. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om zelfstandig onderwijs te verzorgen en een variatie van werkvormen te hanteren. Je kunt je carrière ook vervolgen door verder te gaan met een masteropleiding.

> Lees meer over deze opleiding

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs, Fontys (2 jaar)

Met dit programma doe je al lerend en werkend technische, pedagogische én didactische kennis op. Zo leer je in het onderwijskundige deel les te geven en leerlingen te begeleiden. Ook krijg je in een breed spectrum les over het vak. Er wordt competentiegericht gewerkt. Dat houdt in dat je praktisch en praktijkgericht aan de slag gaat met beroepsproducten. Voorbeelden zijn het ontwikkelen van een lessenserie of het doen van onderzoek naar methodieken voor onderwijs.

> Lees meer over deze opleiding

Instructeur (v)mbo, Fontys (1 jaar)
In deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je de instructeurs-competenties die voor het (v)mbo-onderwijs nodig zijn. Dit doe je door te werken in de onderwijspraktijk, het maken van onderwijsproducten en het uitvoeren van studieopdrachten.

> Lees meer over deze opleiding

Workshops voor praktijkopleiders, SBB (1 dagdeel per workshop)

Als praktijkopleider begeleidt u mbo-studenten in de beroepspraktijk. De workshops van SBB zorgen voor de basiskennis en -vaardigheden die u daarvoor nodig hebt. Ze zijn dus bedoeld voor beginnende praktijkopleiders met géén of weinig ervaring in het begeleiden van mbo-studenten.

> Lees meer over deze workshops

    Fonty's PTH                 

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483